Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel všechny polistpadové vlády měly podpor rodin plné držky,skutkem ale podporovaly naopak neúplné rodiny či papírové samoživitele.

POKUD SOUSEDNÍ NĚMECKO DOKÁŽE OHODNOTI PÉČI O 1 POTOMKA ČÁSTKOU 7000KČ,pak je minimálně k smíchu,spíš k pláči když vám český tatarstán milostivě dovolí nezdanit 1000kč.

A to právě v kombinaci s nedostatkem míst ve školkách,což mnohdy nutí matky zůstávat doma,soukromé školky jsou pro méně příjmové skupiny ekonomickým nesmyslem,neb dát + 1/2 příjmu za školku je lepší sedět doma a papírově být samoživitel.

On vám totiž jaksi náklady na školku nikdo nezohlední a tím pádem se pak rodina může uchýlit k podvodu jako k jedé možnosti jak ekonomicky situaci do nástupu školní docházky přežít.

Paradoxně pak totiž úplná rodina kde pracují oba parneři může být ekonomicky v horší situaci ne rodina žijícíc z dávek a často nedosáhne ani na přídavky na dítě....

No a některé vymoženosti ,například exekuce společného majetku na základě dluhů před manželstvím jdou dokonce zcela proti institutu manželství,aneb existuje aspoň jeden důvod proč si říct ANO?

Pokud ho znáte sem s ním ...

Možná by stálo za to sepsat důvody proč manželství ANO,proč NE,jsem si jist že NE převažuje-to není normální společenský stav.

0 0
možnosti
Foto

Investice do vlastní populace se vyplatí mnohonásobně. R^

4 0
možnosti

P58a23v66e93l 43K55u93r44a49l

19. 5. 2015 22:42

To je zajímavé tvrzení ve chvíli kdy celá Evropa zoufale řeší co s 10 procenty populace do které 25 let investovala vzdělání a neuvěřitelné mraky zdrojů a najednou nikoho nenapadá činnost jejíž vykonávání by spotřebovalo méně prostředků než ta práce z prostředí dostane.

U jakéhokoliv jiného živočišného druhu se tento stav označuje jako přemnožení.

1 0
možnosti
Foto

Ještě bych tam doplnil dětské přídavky. Ty se za Husáka vyplácely PLOŠNĚ, např. na tři děti se bralo 1210,- Kčs netto měsíčně. Byla to zhruba půlka čistého platu R^

1 0
možnosti

Je tam hodně nesmyslů, dostatek míst za komunistů v MŠ a v jeslích nebyl ani náhodou. Našel jsme žádost z roku 1969, kde naši prosí, aby vzali bráchu do jeslí, protože máma musí jít pracovat, abychom měli nějaké peníze.

Dále zodpovědní lidé nespoléhají na stát, ale na sebe.

Navíc mnoho firem i v současné době nabízí výše zmíněné nebo podobné benefity, viz příspěvky na bydlení, příspěvky na rekreaci, na závodní stravování, penzijní připojištění atd. Do tří let je vyplácen mateřský příspěvek ve výši 7600 Kč na dítě, což za komunistů nebylo.

3 1
možnosti

Společenský marasmus je natolik prolezlý do všech vláken životního prostoru, že rodit děti není na pořadu dne. Natalitu nevyřeší žádné státní zásahy, ale jenom a pouze zlepšení mezilidských vztahů a morálky

1 0
možnosti

K40a93r54e17l 33M62a27s52e65k

19. 5. 2015 16:36

Další paranoidní, karmu honící a ničím nepodložený článek. Co je proboha "obrovská porodnost menšin"? O které menšiny se jedná? Jaká je přesně jejich "obrovská" porodnost? Kdo a jak jí spočítal? Co má porodnost společného s náboženstvím?

Škoda dalšího slova. Rv

1 6
možnosti

K79a50r12e69l 88M20a48s90e15k

19. 5. 2015 16:49

Dokážete odpovědět na moje otázky, Václave Machu? Ne, nedokážete, tak tu laskavě přestaňte dělat ramena. ;-D

2 1
možnosti

Celá Evropa je jedním mamutím sociálním státem, avšak dávky nejsou rozdělovány tak, aby prospívaly těm, kteří jsou odpovědní a jsou zticha. Proto se u nás a v celé Evropě daří cizincům a Romům, na něž vydělávají ti poctiví a pracovití, zatímco oni sami jen dřou a ostrouhají, když se dělí výsledky práce.

1 0
možnosti

Velmi obtížný problém, protože komplexní a komplikovaný. Především víme, že v prostředí konkurence, ale velmi dobré medicíny, hygieny, stravy atp, investují rodiče raději do jednoho potomka. Tedy jinak řečeno, vyšší životní úroveň snižuje počet potomků. 

Ale...je třeba, aby si rodiče tento stav zasloužili, tedy sami přiložili ruku k dílu..platí totiž, že člověk má růst se svým majetkem....tedy z ničeho či mála se dostat k jisté životní úrovni prací, pílí a rozumem.

Jinak je pravdou, že ČEŠI vymírají, jenže takto vymírá téměř celá EVROPA, ale i bílí Američané, kde je ve městech již velmi často více "Nebílých" lidí.

Dále jde o školství, výuku v rodině atp. A v neposlední řadě je nutné naučit lidi myslet jinak...tedy u nás spíše Evropsky a ne dle jednotlivých jazyků, a později dát lidem myšlenku, že jsou PŘEDEVŠÍM LIDÉ a teprve potom členy nějaké jiné lidské subskupiny...třeba Romové, Řekové, Britové, Skotové atp.

Sát má možnost podporovat porodnost, tak jak jste uvedl nástroje k takové pomoci. Může i více. JENŽE je tu problém a tím je vládnoucí elita...tedy obě dvě složky..jak ELITA DISKRÉTNÍ tak i ELITA POMOCNÁ. Jen si vzpomeňte na Buzkovou, která co by ministryně školství poslala své děti do jiné školy než české. Tím jasně vyjádřila své pohrdání nad českým školstvím protože sama věděla, jak je školství ÚMYSLNĚ DEPTÁNO. Účel je jednoduchý----elita si připravuje situaci pro své potomky...kdy jejich potomci nebudou mít konkurenci...normální školství bude na nízké úrovni, ale jejich děti budou chodit do vybraných velmi drahých škol, které si normální člověk nebude moci nikdy dovolit....a ejhle, výhoda pro potomky ELITY je realitou na několik dalších generací...

Je třeba, aby národ dostal rozum a viděl, co s ním elity provádějí....a není to pěkné...

1 0
možnosti

Zodpovědní čekají až budou moci rodinu materíálně zabezpečit, zatímco ti nezodpovědní vědí, že se o ně postará stát z daní zaplacených těmi zodpovědnými. A ať si ti zodpovědní zkusí meknout, ...

5 1
možnosti

Ukazuje se, že svět se skládá převážně z lidí krajně nezodpovědných.

0 0
možnosti

Vite ono toho vic nez zkorumpovana vlada. Zijeme v dobe kdy ucta k starsim lidem je pryc nikdo se nechce starat o Dedecka nebo Babicku.Zakladat rodinu? Proc kdyz se penize mohou utratit na auto nejnovesi mobil nebo dovolenou do Karibiku. Zeny Jsou emancipavovane muze uz neptrebuji,tak naco se vdavat kdyz kazda ma svoji praci a u plotny vam nebude stat varit a starat se o deti.Homosexualita je normalni vec Trangederovy lidi a ja nevim co vsechno a vy se divite ze Evropane vymiraji?

1 1
možnosti

Rozklad tradičních hodnot a lpění na nových "hodnotách" (iluzích). Možná je to taková poslední dávka morfia umírajícímu Západu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Mgr.Jiří Kobza: geolog, bývalý diplomat, obchodník a podnikatel.Člen Hnutí Svoboda a přímá demokracie. Píše o věcech, kterým se masmédia opatrně vyhýbají, nebo je dokonce fabulují.

Seznam rubrik