Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Blogy, kde vysoká karma koresponduje s pochvalnými komentáři nebo naopak nízká s negativními reakcemi, tak tyto blogy jsou docela "nudné". Ale teprve blogy, kde se karma a reakce diskutujících rozcházejí, jsou opravdu zajímavé, což se nejčastěji projevuje tak, že blog má vysokou karmu, ale negativní komentáře a nebo nízkou karmou (i když vysokou čtenost) a pochvalnými komentáři. A u takových blogů se rozhodně přikloním k hodnocení karmujici (nebo nekarmujíci) mlčící většiny, než k názoru několika registrovaných diskutérů a v tomto případě také dávám za pravdu většině :-)

0 0
možnosti
Foto

J21i71ř93í 75K87o77b96z98a

20. 3. 2022 21:47

Vážení diskutující,

děkuji všem za věcnou a faktickými argumenty vyfutrovanou diskuzi. Vždycky si ji rád přečtu.

0 0
možnosti

Rozhodně váš článek dokázal do diskuze přitáhnout veškeré místní levicové hysterky od A po Z - všechny najednou jsem je snad ještě neviděl. A zas jsme se dozvěděli, jak je všechno rudohnědé a všichni jsou agenti Kremlu.

0 0
možnosti

Kdyby v tomhle státě demokracie umřela, tak už dávno, Kobzo, bručíte v kameni. To, že tady můžete své stupidní žvásty prezentovat, v takovém rozsahu a opakovaně, nesvědčí o ničem jiném, než o tom, že jen chorobně a žlučovitě lžete.

5 0
možnosti

J84a54n 39R44á49ž

19. 3. 2022 18:45

Dezinformace je i v diskuzích zde hodně frekventovaný pojem a také se hojně zmiňuje trestnost jejího šíření. zejména jestli je vždy šíření tak zvané dezinformace trestné. Tak abych získal informace od pramene , zašel jsem na https://www.mvcr.cz/ a našel o dezinformacích tuto právní definici:

Česká legislativa nezná pojem „dezinformace“, ani „propaganda“, tudíž ani v českém trestním právu není definována skutková podstata trestného činu „dezinformace“ či „propagandy“. Tato jednání jsou trestná, pouze pokud by k nim došlo v rámci jednání, které by naplnilo např. § 181 Poškození cizích práv, § 184 Pomluva, § 345 Křivé obvinění, § 355 Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, § 356 Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, § 357 Šíření poplašné zprávy, § 365 Schvalování trestného činu, § 364 Podněcování k trestnému činu, nebo § 404 projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka podle zákona č. 40/2009 Sb., trestního zákoníku.

Z toho dovozuji, že trestně stíhat někoho za šíření tak zvaných dezinformací je možné pouze v případě, že na tuto činnost lze přímo aplikovat některá z citovaných ustanovení trestního zákona. A jestli se př šíření nějaké informace skutečně jedná o trestní čin, má v konečné fázi právo posuzovat výhradně soud.

2 1
možnosti

J64a30n 98R77á50ž

20. 3. 2022 15:31

Pana Kněžínek tím, že dal mínus zpochybňuje právní stanovisko ministerstva vnitra. To je opravdu na pováženou!

0 0
možnosti

Nikdy mě nepřestane fascinovat ta lehkost drzosti SPD, neustále si stěžovat na úroveň demokracie v naší zemi, a přitom mít brutálně cenzurovaný facebookový účet...

6 0
možnosti
Foto

J81a68n 44S17v25a47t43e52k

19. 3. 2022 17:41

Pane autore, tváříte se jako zastánce webů, které zcela nepokrytě hlásají "liliPutinovy" lži a zaštiťují se "právem na svobodu slova". Ve jménu "liliPutina" přitom ruští vojáci odebírají Ukrajincům právo nejen na samostatnou existenci, ale i právo na život...

Jak by se vám tedy líbilo, kdyby někdo (hypoteticky) ve zdejších končinách začal hlásat (a prosazovat) podobně jako "liliPutinovi" zabijáci heslo - autor tohoto blogu pozbývá práva na život?

Myslím, že by rázem bylo po volání po svobodě slova, že by jste se rázem snažil omezit "právo na svobodu slova" člověka, který by prosazoval omezení vašeho práva na život.

Prostě - každý proruský troll (snad takovým trollem nejste i vy) by si měl položit otázku: Proč vlastně (s výjimkou Běloruska) každý národ, kterému se podařilo vymanit se z ruského područí, touží zůstat samostatný a nechce se za žádnou cenu vrátit se do "hřejivé náruče" ruského medvěda?

Napovím vám - jen kvůli ekonomice to není (i když to svoji roli pochopitelně hraje též), je to proto, že jednak "se Sovětským svazem přišla bída na zem", ale hlavně "s Ruskem se ztratila svoboda člověka".

Když chtějí Rusové "rejt držkou v zemi", prosím, je to jejich volba... ať ale nechtějí po ostatních, aby se k nim přidali!!!

A pokud někdo tolik touží po "liliPutinově" objetí, má možnost se vydat (třeba přes Srbsko) až do Kremlu... oni si Rusové jistě najdou příležitost k obnovení gulagů (ve kterých skončili v historii mnozí naši spoluobčané).

4 0
možnosti
Foto

J53i76ř16í 86K96o18b89z61a

21. 3. 2022 8:58

Na rozdíl od Vás, já jsem to, co se děje nyní tady, už několikrát prožil, v Československu i v cizině. Tak opravdu vím, o čem píši a před čim varuji.

0 0
možnosti

J60a85n 64R50á75ž

19. 3. 2022 17:27

Před rokem 89 jsme byli oficiálně suverénním státem, ale podle moskevské doktríny jsme byli skutečně státem s omezenou suverenitou. Jak se tento pojem v praxi praktikuje, jsme po srpnu 68 poznali. Teď jsme také sice oficiálně státem demokratickým, ale jestliže je legálně porušováno ústavní právo na svobodu slova i svobodu šíření názorů a odůvodňuje se to významově zcela překrouceným a účelově "znásilněným" výkladem trestního zákona, je zřejmé, že jsme stát se stále víc a víc omezovanou demokracií.

3 2
možnosti

J52i72r85i 76T91i94c49h59y

19. 3. 2022 14:50

Neumrela, rozvratila ji radikalni levice zapadu.

4 4
možnosti
Foto

Ale přispěchala jí na pomoc radikální pravice východu. ;-D

5 0
možnosti

Klasická filmová průpovídka: "... to muselo dát práce a přitom taková b.... ".

7 5
možnosti

Tomuto člověku je každá blbost dobrá.:-)

5 4
možnosti

Vážená redakce, já chápu, že se žinýrujete, pán je poslanec. Jeho psaní je ovšem zralé na trestní oznámení Svoboda projevu není svobodou lži a manipulace, kterou tu tenhle pohrobek normalizace a živoucí důkaz o příbuznosti českých komoušů a nácků provozuje.

Když se podívám do diskuse, tak se v ní objevují jedinci, které známe z denunciačních kampaní v minulosti.

Buď si hrajte na "seriozní medium" a něco s tím dělejte, nebo rovnou přiznejte, že se z Vás stává Babišova obdoba Valentových Parlamentních žvástů.

Rád bych znal osobní postoje redaktorů, kteří se nechají zaměstnat STBákem, aby tu provozovali tuhle truchlohru na svobodu slova.

18 7
možnosti

Dodávám jen to, že za TGM by Kobza dávno seděl - ne ve sněmovně, ale v base.

2 5
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Mgr.Jiří Kobza: geolog, bývalý diplomat, obchodník a podnikatel.Člen Hnutí Svoboda a přímá demokracie. Píše o věcech, kterým se masmédia opatrně vyhýbají, nebo je dokonce fabulují.

Seznam rubrik