Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Ukazuje se, že nejlepší ochrana rodin je žádná ochrana rodin a nejlepší hmotné zabezpečení rodiny pro dostatečnou porodnost je co nejmenší zabezpečení (je-li vůbec jaké). Bohužel, tam kde je největší chudoba je i největší porodnost.

A uvědomme si, že menšinou se stáváme my, tradiční euroatlantická civilizace. Nemá smysl tu myslet v intencích regionů a států. Problém se jmenuje rychle rostoucí přelidnění Země spolu s nerovnoměrným rozdělením zdrojů.

Co to může znamenat si představme, kdyby Indii (1,3 miliardy obyvatel, tedy víc než celá Evropa) došla podzemní voda. Odborníci to považují za reálnou hrozbu. To bychom pak rychle zapomněli jak na "své" Romy, tak na (prý) teroristické muslimské přistěhovalce jako na zanedbatelný problém.

2 0
možnosti
PK

P62a47v82e95l 14K14u30r10a73l

19. 5. 2015 15:26

Co na plat... pokud se "rovnoměrně" rozdělí zdroje tak by lidstvo při nejlepším globálně bylo na úrovni středověku.

Vyšší úroveň civilizace prostě na hlavu jejího člena vyžaduje větší spotřebu zdrojů.

Ale - snad každá vlčí smečka chápe že si nemůže ve svém teritoriu nechat lovit jinou a při tom doufat že adekvátně nakrmí mláďata.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Mgr.Jiří Kobza: geolog, bývalý diplomat, obchodník a podnikatel.Člen Hnutí Svoboda a přímá demokracie. Píše o věcech, kterým se masmédia opatrně vyhýbají, nebo je dokonce fabulují.

Seznam rubrik